Castelul Peles

Vola.ro Vola.ro
Castelul Peles

Castelul Peles, cea mai cunoscuta resedinta regala din Romania, se afla in statiunea montana Sinaia, pe Valea Prahovei. Constructia castelului s-a realizat intre anii 1875 si 1883, urmand ca, imediat dupa inaugurare, sa urmeze noi planuri de dezvoltare, forma de astazi fiind finalizata in 1914.

In acesti ani au fost construite pe langa castel: Pelisorul, Corpul de Garda, Economatul, Casa de Vanatoare Foisor, Grajdurile, Uzina Electrica si Vila Sipot.

Astazi, Castelul Peles este muzeu si poate fi vizitat in proportie de 35% din suprafata totala de 3200mp, 170 de camere si peste 30 de bai.

Castelul Peles interior

Primul castel electrificat in totalitate din Europa, aspect datorat uzinei amplasate pe malul paraului Peles, uimeste pentru acea perioada cu lift interior, aspirator si incalzire centrala.

Camerele din circuitul turistic poarta denumiri sugestive cum ar fi: Sala Maura, Salonul Florentin, Sala Coloanelor, Sala de Concerte si Sala Armelor. Biblioteca regala ii atrage in special pe cei pasionati de carti rare, avand coperti din piele gravate cu litere de aur, dar si datorita usii secrete care se afla in spatele unui raft cu carti.

Se mai pot vizita in castelul Peles: Sala de muzica, Sala Florentina, Sala de teatru - cu peste 60 de locuri si loja regala.

La etajul I se afla Sala de Concerte, Apartamentul Imperial, Sala de Consilii, Cabinetul de lucru, Sufrageria si Salonul turcesc.